Wednesday 20 August 2008

Høstutstillingen 2008 er rett rundt hjørnet

Aldri en høst uten. Høstutstillingen 2008 er rett rundt hjørnet og juryleder Ingrid Toogood Hovland røper at det blir mange overraskelser. Men ikke hvilke.

Juryleder Ingrid Toogood Hovland avslører for Dagsavisen at billedkunstneren Crispin Gurholt har kommet gjennom nåløyet med fotografiet «Venezia».

– Det er veldig strengt, vi får ikke gå ut med antall utstillere eller hvor mange verk som har gått gjennom den siste juryeringen, sier Ingrid Toogood Hovland og smiler bredt. Sammen med resten av juryen er hun klar til å montere årets begivenhet på kunstarenaen. Dagsavisen får kikke inn i en av salene, men får bare fotografere ett av verkene.

Årets jury har først vurdert 4.289 verk fra 1.815 søkere som er kommet inn til Statens 121. kunstutstilling. I alt 209 kunstnere med til sammen 346 verk gikk videre til 2. juryering. Der stopper tallene. Jurylederens munn er lukket om hvor mange som får vise seg under Høstutstillingen. Det er flere søkere enn i fjor, da vurderte juryen 4.052 verk av 1.783 kunstnere, men bare 88 kunstnere gikk helt til finalen. Høstutstillingen åpner i Kunstnernes Hus 6. september og varer til 5. oktober.

Les mer i Dagsavisen: Visuell og sanslig
_______________________________________________________

ArtNews • nettavis med nyheter fra norsk og internasjonal kunst.
epostadresse • post(at)myartspace.no
Ansvarlig redaktør : • Geirr Tangstad-Holdal