Wednesday 1 October 2008

Norway: Rolf Nerli - Naturskildringer

Bildene av Rolf Nerli, er her presentert i utsnitt, og viser ikke full komposisjon


Rolf Nerli tryller med naturen.

I sin stilistiske og nesten grafiske fremstilling av frodig, norsk natur utfordrer han sitt publikum til å tenke videre. Han lar oss få bruke vår fantasi, spinne videre på historiene - og gir oss på den måten evnen til å berike oss selv i møtet med hans kunst. Slik lager han også bilder som er i stadig forandring og forvandling, alt avhengig av øyet som ser. Rolf Nerli har gjennom sitt virke som billedkunstner alltid vært trofast mot sitt eget billeduttrykk og formspråk.

Siden hans forrige utstilling i Galleri Arctandria har han imidlertid endret sin motivkrets ganske betraktelig. Mens bildene før var fabulerende og yret av mennesker, båter, dyr og hus, er hans nye verden mer stringent og stillferdig. Naturen står sentralt.

Rolf Nerli har trådt inn i et nytt kapittel i sitt kunstnervirke. Dette har beriket hans kunst. Og det beriker hans publikum, melder Galleri Arctandria.

Utstillingen åpner lørdag 4. oktober kl. 12.00.

Utstillingen vil være i perioden 4. - 26. oktober 2008

GALLERI ARCTANDRIA For billedmateriell og ytterligere informasjon, se webside http://www.galleriarctandria.no/

Rolf Nerli
Født i Siljan i Telemark 1951, bosatt i Tønsberg. Utdannet ved S.H.K.S. samt Statens Kunstakademi under prof. Alf Jørgen Aas og Knut Rose. Rolf Nerli er en fabulerende og koloristisk sterk billedkunstner som gjerne appellerer til fantasien hos sitt publikum. Om sitt arbeid sier han selv: «Det er som en reise inn i en verden jeg ikke visste om – den tar nye veier, i forskjellige tider og landskaper og møter med folk og dyr som svever og reiser i alle størrelser og farger. Og jeg bæres videre og lenger ut i drømmens, lengselens og håpet evige nye verden.»
_______________________________________________________

ArtNews • nettavis med nyheter fra norsk og internasjonal kunst.
epostadresse • post(at)myartspace.no
Ansvarlig redaktør : • Geirr Tangstad-Holdal