Wednesday 24 September 2008

Kulturminister Trond Giske lover mer penger til kulturtilbud for eldre

Kulturminister Trond Giske lover mer penger til kulturtilbud for eldre i neste års statsbudsjett. Men Norsk Pensjonistforbund er kritiske til at departementet favoriserer det profesjonelle kulturmiljøet.

Trond Giske kunngjorde onsdag at regjeringen vil øke støtten til kultur for eldre gjennom prosjektet Den kulturelle spaserstokk. Uttalelsen kom på konferansen Aktiv alderdom – aktiv omsorg, som ble arrangert av Norsk Pensjonistforbund (NPF) i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet.

Ministeren vil ikke røpe nøyaktig hvor stor økningen vil bli, men omtaler Den kulturelle spaserstokk som ”vårt store flaggskip” i kulturelt tilbud til eldre. – Da vi startet med prosjektet i 2006, bevilget vi 10 millioner kroner, men fikk inn søknader for det firedobbelte. I fjor økte vi til 15 millioner, og jeg kan love en ytterligere i året som kommer, sa Giske på konferansen, der 300 tillitsvalgte pensjonister var tilstede.

Målet for Den kulturelle spaserstokken er å legge til rette for mer samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det kan utvikles gode kunst- og kulturprosjekter for eldre lokalt. Landets kommuner inviteres derfor til å søke om midler til gjennomføring av kulturtiltak for eldre, opplyser Kultur- og kirkedepartementet. Men så langt kan bare kommuner søke om midler.
_______________________________________________________

ArtNews • nettavis med nyheter fra norsk og internasjonal kunst.
epostadresse • post(at)myartspace.no
Ansvarlig redaktør : • Geirr Tangstad-Holdal