Thursday 25 September 2008

Siste sjanse - Thore Heramb på Kistefos Museet

Thore Heramb, Negresse, 1969

Førstkommende søndag stenger museet på Kistefos dørene, og det er derfor siste anledning til å få med seg årets hovedutstilling, Thore Heramb - Fargekomponisten og utstillingen Moderne Myter.

- Det har vært en fornøyelse å vise fram 91 år gamle Herambs malerier her på Kistefos, og publikums tilbakemeldinger tyder på at det har vært en fornøyelse også for dem, sier markedsansvarlig Wenche Tvenge.

Planleggingen for neste års sesong er allerede godt i gang, og åpningsdagen er fastsatt til søndag 24. mai. Men Skulpturparken stenger imidlertid ikke, og er åpen for publikum 24 timer i døgnet, sju dager i uken.
Søndag avslutter også Torun Johannessen årets sesong i Smia på Kistefos-museet, som siden 27. mai har vist fram arbeidene til 20 kunstnere.

- De aller fleste har vært her en uke og utgangspunktet var at Børge Brekke fra Åsa, som var den første som hadde utstilling her, spurte om han kunne få bruke Smia. Det sto tomt før, og vi bestemte oss for å fylle Smia med kunstnere, sier markedssjef Wenche Tvenge.
Kunstnerne som har stilt ut i sommer har vært en blanding av amatører og fulltidskunstnere.
- Da jeg var her på åpningen i mai kjente jeg at jeg hadde lyst til å stille ut bilder her, maler her og bo i det hvite huset der borte, sier Johannessen, som kommer fra Nesodden.
Utstillingstilbudet i Smia har vært så populært blant kunstnere at markedssjefen har måtte sette sette tak for hvor mange som kunne få stille ut.

- Det lå en haug med beskjeder fra kunstnere som ville stille ut her da jeg kom tilbake fra ferie. Og i helgen kom det kunstnere og ga meg visittkortene sine. Det har vært litt overveldende at det ble så populært, smiler Tvenge som er glad for suksessen med kunstnerserien i Smia.
- At det kommer nye kunstnere hver uke er et fint supplement til den andre kunsten som stilles ut her permanent.

Neste vår er det klart for en ny runde med lokale og mindre lokale kunstnere i Smia.

Kistefos-Museet
_______________________________________________________

ArtNews • nettavis med nyheter fra norsk og internasjonal kunst.
epostadresse • post(at)myartspace.no
Ansvarlig redaktør : • Geirr Tangstad-Holdal