Monday 15 September 2008

Oslo: Slik blir kunsthøsten

Mary Heilman på New Museum of Contemporary Art i New York, med åpning 22. oktober (utstilingen varer til 25. januar).

Andy Warhol-utstillingen er bare ett av høydepunktene norske kunstpersonligheter peker ut.
D2.no har spurt et knippe kunstkjennere hva man ikke bør gå glipp av i kunstverdenen i høst.

Kristin Elisabeth Bråten - daglig leder på Galleri Riis
Hvis man skal besøke en utstilling i utlandet i høst, hvilken blir det og hvorfor?- Mary HeilmanNew Museum of Contemporary Art i New York, med åpning 22. oktober (utstilingen varer til 25. januar). Denne eldre innflytelsesrike maleren har først nylig blitt kanonisert og blitt kjent for et større publikum, og det er hennes første store retrospektive utstilling, vist først på Orange County Museum of Art. Dessuten er New Museum et spektakulært fint bygg tegnet av det japanske arkitektkontoret SAANA.
Samtidig kan man i oktober/november stikke snuten innom Håvard Homstvedts første store separatutstilling i New York på Perry Rubenstein Gallery i Chelsea, samt se Børre Sæthres utstilling på P.S.1.

Hvilke utstillinger i Norge ser du frem til i høst? - Jeg ser veldig frem til utstillingen vi (Galleri Riis, red.anm.) kommer til å ha med Hamish Fulton i desember. Fulton er en sterk og poetisk konseptkunstner som vi har stilt ut flere ganger, og som alltid overrasker med visuelt slående utstillinger med utgangspunkt i å gå, å vandre – The walk as an artform.
Astrup Fearnleys store egenproduserte utstilling med Andy Warhol er også hyperaktuell og god gammel klassiker. Galleri Riis skal forøvrig også vise et par “contemporary classics” i oktober - Lee Friedlander og Nobuyoshi Araki, med henholdsvis serien Little Screens og Kinbaku (bondage-bilder).

Ellers er det til 21. september en super utstilling av Marte Johnslien i 0047 på Grønland, Andreas Tellefsen på butikken Freudian Kicks ,og forøvrig er Lautom Contemporary i Collettsgate et sted man burde man titte innom

Les mer om hva Eivind Furnesvik – STANDARD (OSLO), Marit Paasche - Kunsthistoriker og kritiker, Tommy Sørbø - Kunsthistoriker og forfatter og Ben Frija - Gallerimedarbeider ved Galleri K svarte på DN.no's kunstspørsmål
_______________________________________________________

ArtNews • nettavis med nyheter fra norsk og internasjonal kunst.
epostadresse • post(at)myartspace.no
Ansvarlig redaktør : • Geirr Tangstad-Holdal